Numărul de turism rural este în creștere și formează o sinergie de mai multe părți gestiona potențialul satului

Indonezia are peste 80 000 de sate răspândite din provincia Aceh până în Papua. Badan Pusat statistik (BPS) Indonezia remarcat faptul că, în 2019 numărul de sate din Indonezia la fel de mult ca 83.820 sat.

BPS, de asemenea, remarcat există aproximativ 1.302 sat turistic în 2014, iar cifra a sărit în 1.734 sat ar putea fi un sat turistic în anul 2018.

Potențialul turistic al unui sat, de fapt, poate avea un efect de domino pentru durabilitatea vieții comunității locale și a zonelor înconjurătoare. Acest lucru este demonstrat de unul dintre eforturile guvernului de a membangiktkan Indoneziană turism prin satul de turism.

Un astfel de efort se desfășoară cu agenda Anugerah Desa Wisata Indonesia (ADWI) 2021 cu tema Indonesia Rose. Această temă este de așteptat să încurajeze actorii turismului și economiei creative din sat, să-și recapete poziția după pandemia Covid-19.

Anugerah Desa Wisata Indonezia este de așteptat să încurajeze dezvoltarea satului turistic într-un sat de turism durabil. În plus, este, de asemenea, capabil să îmbunătățească calitatea turismului rural din Indonezia, precum și să realizeze viziunea „Indoneziei ca obiectiv al țării de turism de clasă mondială, Competitivitate, durabilă și capabilă să promoveze dezvoltarea regională și prosperitatea”.

Pe baza rezultatelor agendei, care a fost anunțat pe 19 August, numărul de sate turistice care sunt enumerate în distribuția turismului sat în Indonezia la fel de mult ca 1.831 sat. Numărul turismului rural a crescut din nou față de câțiva ani mai devreme.

Este posibil să existe încă multe alte sate care nu s-au înregistrat și satul care ar putea fi un sat turistic care nu a fost înregistrat oficial.

Primul este un stub de sat turistic. Indicatori de turism ciot sat potrivit Ministerului Turismului este de călătorie într-un sat încă sub forma potențialului și absența turiștilor, facilități, și infrastructura este încă foarte limitată, precum și nivelul de conștientizare a comunității nu a crescut.

Numărul de sate care se află în categoria satul turistic stub există 711 sat.

Al doilea este un sat turistic în creștere. Indicatori pentru un sat care aparține satului turistic prospera este sectorul turistic într-un sat încă sub forma potențialului și lucrurile care au început să fie dezvoltate în continuare.

Există 969 de sate care sunt listate în categoria turismului rural este în creștere.

Categoria care a treia este un sat turistic înainte. Turismul Rural poate fi clasificat ca un sat de turism înainte este atunci când oamenii sunt deja conștient de călătorie, fondurile sat utilizate pentru a dezvolta potențialul turismului și teritoriul său, de asemenea, a fost vizitat de mulți turiști.

Numărul de sate care sunt înregistrate și sunt în categoria sat turistic înainte există 159 sate.

Și, ultima categorie este satul sinele său. Această categorie poate fi considerată ca fiind cel mai înalt nivel al tuturor categoriilor de turism rural bazat pe Ministerul Turismului. Indicatorii care trebuie îndeplinite din această categorie, este de a avea inovația turismului comunității, o destinație turistică a fost recunoscută în lume, facilități și infrastructură au standard și managementul său este un pentahelix de colaborare.

Acolo sunt doar 2 satul într-un sat turistic independent de exemplu Pentingsari Turismului Sat în Sleman Regency și Desa Wisata Pujon Kidul Kabupaten Malang.

Nașterea produsului turistic ca prim motor al economiei comunităților locale și în jurul satului de călătorie
În plus, își propune să introducă potențialul turismului în diferite regiuni, programul de Turism sat au, de asemenea, un impact asupra potențialului economic, în special pentru comunitățile locale și în jurul. Ministrul Turismului și Economiei Creative (Menparekraf) Sandiaga Uno, care a spus că turismul rural are un potențial imens de a trezi în sectorul turismului și economiei creative în Indonezia.

Acest lucru se datorează faptului că, pe lângă interesul comunității, turismul rural poate crea mai multe locuri de muncă și oportunități de afaceri. Turismul Rural, de asemenea, în cele din urmă să fie în măsură să dea naștere la o varietate de produse turistice, care sunt gata pentru a fi servit pe turiști locali și străini.

Câteva exemple, produse turistice născute dintr-un sat turistic care produc atracții naturale care prezintă frumusețea naturii, precum și explorarea naturii într-o manieră durabilă. Unul dintre produsele naturii este Snorkeling pe insula Mekko.

Costul necesar pentru a se bucura de snorkeling produs pe insula Mekko începe de la $ 50.000. Plaja Meko este o întindere de nisip apar în mijlocul oceanului, care este aproape de Cătunul de Meko, Raionul Witihama, Insula Adonara, Est Flores Regency.

Potențialul economic al născut de snorkeling pe insula Mekko, printre altele, Închiriere de echipamente de snorkeling, servește Flores alimentare tipice, precum și aspectul de artă și cultură în cazul în care turiștii se pot alătura instantaneu. Snorkeling pe insula Mekko doar un exemplu de potențialul turismului naturii, care este gestionat într-un sat turistic. Numărul Total de produse de atracții naturale enumerate în Kemenparekraf există cât mai multe unități 1.429.

Alte atracții care pot fi prezentate turiștilor sunt produsul artei și culturii. Numărul mare de artă și cultură din Indonezia nu este un secret că, din moment ce Indonezia este o țară eterogenă într-o singură unitate.

Abundența de artă și cultură a fost în cele din urmă în măsură să dea naștere turismului potențial impact asupra vinovatului. Exemplu de artă și cultură care a fost numit în funcția de potențial turistic este Lengger Selakambang, Purbalingga Regency, Java Centrală.

Lengger această formă de dans democrație, care este jucat de unii dintre jucători de sex feminin, care este apoi însoțită de muzică Calung și anume un set de gamelan instrumente muzicale realizate din bambus. Personajele dans un simplu și să descrie emoție, de asemenea, susținută de acompaniamentul muzicii Calung dinamic și plin de viață Comunitate Stil caracteristic Banyumas rural.

Dovada produselor turistice artele și cultura sunt capabile să introducă Indonezia pe tărâmul mai larg prin filmul „Ip corpul frumosului Sud” care a reprezentat Indonezia în nominalizarea filmului OSCAR 2020. Filmul spune povestea unui dansator Lengger și modul în care aceste personaje au evoluat prin arta și Cultura Lengger.

În general, produse de artă și cultură turism incidentale sau tind să aibă loc în cazul special ca o formă de sărbătoare. Numărul de produse turistice Arte și cultură sunt înregistrate și gestionate prin satul turistic există cât mai multe unități 954.

Produsul turistic este doar artificial. În acest exemplu, produsele turistice artificiale sunt atât educaționale, cât și culinare. Satul care servește turismul educațional ca potențial turistic în general a prezentat conceptul de a cunoaște și de a învăța direct cu recuzită.

Hamlet Langda, Kabupaten Enrekang de exemplu management Educațional Turism Vaci de Lapte în sat turism. Vizitatorii dobândesc cunoștințe de unde vine laptele cu o vedere directă a modului de a bloca, cum vacile înainte de muls, să fie lapte.

Vizitatorii pot practica direct în conformitate cu teoria prezentată de ghid. Vizitatorii așteptați vor aprecia mai mult mâncarea și băutura.

Numărul de produse turistice artificiale gestionate într-un sat turistic, care este înregistrată în Ministerul Turismului și există cât mai multe unități 615. Produs turistic artificial nu se limitează la domeniul educației și alimentației, dar, de asemenea, diverse forme de turism, care este creat în mod deliberat de către cineva sau un grup de oameni.

zin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *