Misterija razrešena: Mogu li mačke da sanjaju?

Pisicile visează. Oamenii de știință care studiază comportamentul animalelor de companie sunt de acord că există asemănări în structura creierului între toate mamiferele, iar activitatea creierului în timpul somnului și comportamentul somnului indică faptul că visarea este probabil universală.

Dar putem afla ce visează? Cercetările recente ne oferă indicii destul de bune, iar vestea bună este că animalul dvs. probabil visează la lucrurile sale preferate, inclusiv la tine, ceea ce înseamnă că funcția de vis este aceeași pentru pisici și oameni.

În timpul somnului, procesăm experiențele și informațiile pe care le-am întâlnit în timpul zilei. Visarea ne ajută să procesăm emoțiile și să formăm amintiri.

Acțiunile pe care le luăm în somn ne sunt cunoscute și sunt de zi cu zi, cum ar fi mersul pe jos, întâlnirea, masa etc. rezultă din aceasta că acțiunile pe care pisicile le experimentează în somn sunt probabil similare cu activitățile lor zilnice.

Cercetătorii au remarcat că în timpul somnului REM, activitatea creierului unui visător (fie că este vorba de pisică, șobolan sau om) este foarte asemănătoare cu părțile active ale zilei.

set

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.