Excedentul balanței comerciale din Indonezia 11,86 miliarde de dolari în primul semestru al anului 2021

Vestea bună a sectoarelor economiei care revin în mijlocul unei situații de criză care apare din cauza pandemiei. Deși Indonezia generală încă nu poate scăpa de robia deficitului bugetar care apare în fiecare an, dar în ultimele 14 luni pentru a fi exact din luna mai 2020 balanța comercială a Indoneziei a înregistrat întotdeauna un excedent.

Da, chiar de la începutul situației o pandemie care a lovit la începutul anului 2020 în urmă, balanța comercială a Indoneziei a reușit să obțină un excedent datorită cifrelor de export sunt întotdeauna înregistrate valoare este mai mare decât importurile realizate în general.

A fost confirmat de șeful Agenției Centrale de Statistică (BPS), Margo Yuwono, într-o conferință de presă organizată astăzi, joi, (15/7/2021) este virtuală.

„…acest excedent este încurajator, din luna mai (2020) până în Iunie (2021), excedentul nostru de balanță comercială. Această veste bună în ultimele 14 luni”, a spus Margo.

În aceeași ocazie, el a explicat, de asemenea, în mai multe detalii despre performanța balanței comerciale în apă din sol în perioada primului semestru al anului 2021 (ianuarie-iunie), care rămâne record de realizare este similar cu valoarea de surplusul de ansamblu total cu valoarea 11,86 miliarde de dolari SUA, sau echivalentul a mai mult de Rp171 trilioane de dolari.

La fel ca în anii precedenți, sectorul de non-petrol și gaze este încă un factor major care contribuie la valoarea celui mai mare export al balanței comerciale din Indonezia. Pe baza datelor din primul Semestru al acestui an, cifrele de export de cel mai mare obținut în luna iunie în valoare de 18,54 de miliarde de dolari SUA, care este dominat de non-exporturile de petrol în valoare de 17,31 miliarde de dolari SUA, iar exporturile de petrol și gaze în valoare de 1,23 miliarde de dolari SUA.

De asemenea, sa explicat că exporturile de petrol și gaze au crescut cu 27.23 la sută față de luna mai și au crescut cu 117,15 la sută față de iunie 2020, valoarea ajungând la 1.23 miliarde de dolari SUA. Același lucru se întâmplă și la exporturile non-petroliere, cu o creștere de 8,45 la sută față de luna mai și a crescut cu 51,35 la sută față de iunie 2020 pentru a fi 17,31 miliarde de dolari SUA.

Deși creșterea exporturilor de petrol și gaze este mai mare în termeni de procent, însă, a explicat că contribuabil mai mari de export rămâne dominată de mărfuri non-petrol și gaze, care constă dintr-combustibili minerali, uleiului și grăsimii animale comestibile, precum și de fier și de oțel.

În timp ce în general, valoarea exporturilor în ianuarie-iunie 2021 a ajuns la 102,87 miliarde de dolari SUA, a crescut cu 34,78% față de aceeași perioadă a anului trecut (față de anul precedent).

Aceasta nu înseamnă că numărul importurilor nu a crescut, BPS a înregistrat, de asemenea, că valoarea totală a importurilor totale din ianuarie până în Iunie 2021 a ajuns la 91,1 miliarde de dolari, sau o creștere de 28 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut.

Dar, încă o dată, pentru că performanța valorii de export, care nu este mai puțin mare pentru a face balanța comercială a Indoneziei a înregistrat un număr pozitiv. În ceea ce privește creșterea exporturilor are loc, de asemenea, determinată de creșterea prețului mărfurilor deținute de Indonezia, în care prețul țițeiului, cărbunelui, nichelului și plumbului, care continuă să experimenteze o creștere suficientă signifkian în fiecare lună.

Întrucât, dacă vorbim despre creșterea destinație de export, modificările enumerate apar prin creșterea cea mai mare la export pentru China a ajuns la 625,2 milioane de dolari SUA, urmată de Statele Unite ale 374,5 de milioane de dolari SUA, apoi Japonia 252,9 milioane de dolari SUA.

Nu fi negat, scăderea valorii exporturilor, de asemenea, cu experiență în mai multe țări, inclusiv India, va fi de 163,7 milioane de dolari SUA, Elveția de 94,2 milioane de dolari SUA, și Pakistan de 85.8 milioane de dolari SUA.

set

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.