Dezvoltarea turismului sat în Sumba, Boyke Hutapea: potențialul său poate fi mai mult de 100 de sate

În sectorul turismului, extinderea tur sat mijlocul de a obține scoate în evidență. Acest lucru este deja inclus în Planul de Dezvoltare pe Termen Secundare Nasional (RPJMN) 2020-2024 Kemenparekraf care au obiectivul de a construi 224 satul tur prin programul de asistenta sat de turism.

Extinderea tur sat continuă să facă de dragul de a sprijini diverse eforturi pentru a păstra și împuternici potențialul unicitatea formei culturii locale și valorile înțelepciunea comunității locale. De data aceasta, extinderea tur sat de mers pe jos atât de rapid și sa răspândit în toate provinciile din Indonezia.

Insula Sumba din bejaïa, inclusiv unul dintre cartierele care au o mulțime de turul satului și satul personalizat cu potențialul naturii și culturii distincție unică.

În procesul de dezvoltare a cursului village tour nu este întotdeauna ușor-și va găsi numeroase provocări, precum și obstacole. Cu toate acestea, există cu siguranță diverse dizabilități chiar au continuat să facă de dragul avansării tur sat care vă va oferi un impact pozitiv în comunitatea locală.

Pentru a afla mai multe despre problema de extindere a satului de turism în Sumba, Boyka Hutapea ca reprezentant al capului domeniul educației și formării profesionale în DPC Asociere Desa Wisata Indonezia (ASIDEWI) de domnia lui Sumba sud-vest, pe afișaj pentru a șterge autorului GNFI, Dian Afrillia.

Următoarea colecție de discuție Boyka cu GNFI legate de problema extinderii tur sat în Sumba.

În prezent, există modul în care turul satului în întreaga Sumba? Există o țară de underdogs sau preferat în extinderea sa?

De data aceasta pentru suma cu siguranță nu știu sigur, dar potențialul pentru turul satului pe insula Sumba poate fi mai mult decât satele 100.

Pentru satul underdogs, există câteva satul tur (mai mult focus pe site din sat, după cum era obiceiul) ca site-ul satului personalizate (SKA) Ratenggaro, SKA Wainyapu, SKA Manola, SKA Totok Kalada, SKA Wee Lewo, SKA Umbu Koba, SKA Mbukubani, SKA Waindimu, și Rustic Tema Tana (Regency din Sumba sud-vest).

În Sumba Vest există o SKA Praijing, SKA Luptat, SKA Pardhe Lembung, SKA Bodo Ede, SKA Waibaka, și SKA Praigoli. În inima Sumba există o Ska Pasunga. În Sumba Est e o SKA Regele Prailiu, SKA Praiyawang, SKA Prainatang, și SKA Wunga.

Din unele sate obiceiul, al unora chiar a preferat extinderea sa, bună de guvernul raional, guvernul provinciei NTT și guvernul central.

Care este starea turului satului din Sumba când este o pandemie?

Atunci când această condiție turul satului și satul personalizate pentru timp de o pandemie experiența de impact, care este suficient de semnificativ, binele de vizită a turiștilor a scăzut drastic și impactul pe venit al comunității în satul sau comuna, cum ar fi vânzarea de țesături artizanale cetățenilor, răzbunare bilet de intrare, și efort homestay.

Care este efortul pe care îl face comunitatea în turul satului și Guvernul într-o perioadă de pandemie?

De această dată, consecințele nefinalizării comunității locale se confruntă cu o pandemie, dar nici un efort nu a fost evident de către satul comunitar și conducătorul satului.

De la guvernul central și administrațiile regionale deja au făcut un efort pentru a ajuta la îmbunătățirea economiei comunității în satul de turism, cum ar fi promovarea prin intermediul social media, cursa tur sat (Kemenparekraf) precum și instruire-formare pentru a adăuga la calitatea de membru al cetățenilor în domeniul ospitalității, conducerea satului de turism și produse ale economiei creative.

În plus față de a conta pe destinația turului, există și alte lucruri care sunt făcute pentru a îmbunătăți economia și atragerea turiștilor?

Amplificarea Consiliului în sat și eforturile de expansiune ale economiei creative ca cravată țesute, obiecte de artizanat, cum ar fi saci, pălării etc. din frunze de pandan țesute sau din bambus. Un alt lucru pentru a adăuga alte eforturi pentru a sprijini destinația turului cu o homestay alerga în sat sau sat personalizat.

Ce promoții fac pentru a atrage turiștii?

Promovarea prin social media, invitând un influencer și un blogger de călătorie să viziteze turul satului până la promovarea lor, să urmeze și să organizeze un târg de călătorie sau o expoziție de călătorie internă și internațională.

Pe lângă, De asemenea, posibilitatea de a face turismul eveniment ca turism festival care are unicitatea și nu deținute de district sau alte țări până la a invita curiozitatea și dorința de a veni.

Verificați turul țării 50 al celor mai bune din Indonezia anul 2021
Ce folosește deja tehnologia digitală pentru promovare?

Pentru moment, acest lucru este încă un pic o dată turul satului care utilizează tehnologia. Acest lucru se datorează faptului că nu aveți, de preferință, rețea sau conexiune la internet pe teritoriul satului sau al satului.

Dar unii au început deja să profite și să-și gestioneze propriile tehnologii digitale, cum ar fi SKA Praijing, care poartă deja o platformă digitală de rezervare a cazării în satul personalizat. Cea mai mare parte a tur sat sau cabana obicei nu se gestiona, este încă făcut de către guvernul districtului prin Departamentul de turism și Kemenparekraf.

Vreun efort făcut pentru a extinde turul satului pentru a fi durabil?

Principalul lucru este amplificarea și creșterea capacității SDM lokal. Însoțire și formare fixă pentru a crește calitatea de membru și cunoașterea comunității în cazul gestionării destinațiilor din țară, a gestiona eforturile turismului care sprijină turul țării de destinație, precum și educația pentru a da o înțelegere cu privire la importanța păstrării mediului și a avea grijă de igienă.

Amplificarea instituțională este, de asemenea, importantă pentru a sprijini durabilitatea extinderii turului satului.

zin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *