Degustarea Walang Sangit, dăunătorii de orez sunt transformați în deliciosul Chili

Oamenii din Indonezia nu pot fi separați de sosul culinar. Oricare ar fi mâncarea, fie că este orez alb, pui, carne, pește la fructe, se simte mai puțin complet fără sos. Sambal face gustul unui aliment este mai delicios.

Nu e de mirare dacă Indonezia are o varietate de tipuri de sambal, cum ar fi sambal bawang, sambal plug, sambal matah, sambal ijo, și așa mai departe. Cu toate acestea, există un sos de chili din zona de Wonogiri, Java Centrală, care este destul de extreme, care ne walang sangit.

După cum sugerează și numele, acest sos este fabricat din materii prime walang sangit. Walang sangit deține un dăunător de plante de orez. Existența sa este destul de tulburătoare, deoarece ea a mâncat boabele de orez sunt încă tineri, rezultând în boabe de orez devin goale.

În plus, el a emis, de asemenea, un miros rău și înțepător. De fiecare dată când recolta, fermierii sunt întotdeauna deranjați de existența lui walang sangit. Văzând numărul tot mai mare de walang sangit, fermierul îl distruge consumându-l. Ce e mai mult cetățenii Wonogiri deja obișnuiți să mănânce alimente care sunt prelucrate de la insecte, cum ar fi lăcustele. Pest de orez este apoi prelucrat într-un delicios culinar sub formă de chili.

Modul de prelucrare walang sangit sos este, de fapt destul de ușor și aproape la fel cu sambal alte. Lansat enciclopedia culinară LIPI, walang sangit ar trebui să fie spălate pentru a curăța. Apoi, piure de piper cayenne, usturoi, un vârf de sare și MSG (după gust).

După ce materialele sunt zdrobite, apoi introduceți walang sangit proaspete. Se amestecă walang sangit și sos de chili până se distribuie uniform. Adăugați un pic de ulei fierbinte pentru a scoate aroma este tipic. Sambal walang sangit era gata să fie servit.

Sambal walang sangit are un gust distinctiv senzația că este cu siguranță diferit cu chili. Gustul de sambal walang sangit tind să fie crocant si picant. Anterior, comunitatea Wonogiri de multe ori servește chili walang sangit cu tiwul orez (realizate din manioc).

Acum, în viața de zi cu zi, sambal walang sangit garnitură complementară și orez cald. Acest sos este, de asemenea, foarte potrivit ca prieten pentru a mânca alimente prăjite. Fie că omul GNFI sunt interesați să-l gust? Sau vrei să-ți faci singur acasă?*

zin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *