Bogat În Semnificație, Filosofia Mâncării Tradiționale Javaneze, Aceasta Poate Fi O Lecție De Viață

# WritingChallengeGNFI # CeritadariKawanGNFI

Culinare tradiționale în Indonezia este diversă este o reflectare a culturii bogate și tradiție. De la Sabang la Merauke, fiecare regiune are mâncarea tipică care devine identitatea regiunii.

În Java, mâncarea tradițională este folosită ca mediu pentru a transmite un sfat. Nu fi surprins dacă fiecare mâncare tradițională Java are propria filozofie și semnificația sa.

Omul GNFI poate consuma adesea alimente tradiționale tipice Java aici. Cu toate acestea, s-a întâmplat vreodată dacă mâncarea conține un mesaj profund că, dacă este practicat în viața de zi cu zi, va aduce bunătate? Vezi lista aici.

1. Tumpeng „Yen Metu Kudu Afectează Vârstnicull”

Tumpeng sau Nasi Tumpeng familiar găsit în celebrarea sărbătorii sau celebrarea în comunitatea Java. De obicei, Nasi tumpeng format conic înconjurat de garnituri și prezentate în tempeh, o buclă mare în formă de tavă din bambus țesute).

După cum se dovedește, conul este o abreviere a „Yen metu Kudu afectează bătrânul”, care în indoneziană înseamnă „când a ieșit să fie spirit serios.”Cei care o percep cu” placa Metu dalan kang ” sau au trăit pe calea dreaptă. Adică, atunci când omul se naște în lume, el trebuie să ducă o viață pe calea cea dreaptă, calea lui Dumnezeu cu Duhul, încrezător, concentrat, și nu ușor de disperare.

2. Ketupat /Kupat „Ngaku Lepat”

Buddy cu siguranță nici un străin la produsele alimentare aceasta, mai ales în timpul sărbătorii de Eid. Alimente realizate din orez, care a fost învelit cu o frunză să semene cu forma unui romb devine fel de mâncare obligatorie în timpul Eid. La acel moment, toți musulmanii să rămână în contact și reciproc scuze reciproc. Nu este departe de sensul diamantului în sine, și anume ngaku lepat sau admite greșeli.

Ketupat este, de asemenea, interpretat ca „practica lui papat”, ceea ce înseamnă „patru acțiuni.”Cele patru acțiuni, și anume eid, overflow, fused, și întuneric. Eid interpretat în conformitate cuvânt, lățime, care este de peste sau completat în post. Revărsarea de revărsare sau abundentă, a cărei semnificație ne amintește să facem bine și să oferim caritate pentru a obține o recompensă generoasă.

Fuzionat interpretat cu topire sau afară. Când Eid, sin-păcatul este topit și omul înapoi în castitate. Ultimul, A care este derivat din cuvântul labur sau calcar. Adică, inima și sufletul că înapoi la alb curat ca creta.

3. Lepet „Elek e Disimpen Sing Rapet”

Același lucru este cazul cu ketupat, lepet rife întâlnite în timpul eid. Mâncare tradițională învelită într-o frunză a tinerilor este făcută din orez lipicios, nuci amestecate și gătită în lapte de nucă de cocos.

Pentru Java oameni, lepet are propria filozofie, și anume „Elek e disimpen cânte rapet.”Adică, kejelekannya a salvat o sală de ședințe. Urâțenia este o rușine care nu ar însemna niciodată în plus, ca consum public. Pe cât posibil, închideți capacul și păstrați-vă singur.

4. Iwel-Iwel”Liwaliday”

Iwel-iwel este un aliment tradițional pentru a întâmpina nașterea copilului. Această gustare este rar găsită pe piață, deoarece este făcută special pentru a sărbători nașterea. Originea numelui iwel – iwel în sine provine din piesele unei rugăciuni către bătrânul ” liwalidayya.”

Acesta este destinat cu speranța unui copil nou-născut lipicios la părinții săi. Intenția de lipicios aici este ascultător la părinții tăi. Semnificația este luată din textura tortului este lipicioasă, deoarece este făcută din umplutură de orez lipicios cu zahăr brun în ea.

5. Klepon „Kanti Boy Pesti Ono”

Klepon este o piață alimentară care a definit oamenii din Java ca abreviere a ” kanti boy pesti ono.”Adică, ca un indiciu al vieții, dacă suntem preocupați, atunci va exista o cale de ieșire.

Acest sens este luat din procesul de fabricare a kleponului, care nu poate fi arbitrar, deoarece are capacitatea de a amesteca o doză de material care se potrivește. Klepon simbolizează acuratețea, minuțiozitatea, tenacitatea, tandrețea și răbdarea în efectuarea unei varietăți de locuri de muncă. Totul a fost făcut pentru a obține rezultate bune.

6. Lemper „Yen Dielem Atimu Ojo Îmbunătățește”

Lemper este gustări tradiționale făcute din orez și în ea există umplutura poate fi carne tocată de pui, carne de vită tocată, mărunțită, sau alte umplutura. Această gustare este adesea întâlnită în caz de căsătorie, circumcizie și recitare.

De comunitatea Java, lemper interpretat cu ” Yen dielem atimu Ojo îmbunătățește.”Adică, atunci când a lăudat pe alții, ficatul nu ar trebui să fie arogant sau mândru de tine. Lemper a învățat să fie mereu umil pentru că există încă mulți oameni care este mare acolo.

zin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.