53 de ani de ASEAN: răspunzând provocării în fața ochilor

Cu câteva zile în urmă, am primit o invitație de a participa la o comemorare a Secretariatului Asean ASEAN, în vârstă de 53 de ani, din Jakarta. Diferit, în acest an, un avertisment va avea loc on-line. ASEAN, cu toate acestea, sunt în doliu. O zonă care a devenit anterior punctul fierbinte al creșterii economice în Asia, se confruntă acum cu o varietate de dificultăți cauzate de pandemia Covid19. Cele zece țări ASEAN care anterior zgomotoase se deschid și granița, acum închisă, a fost și bântuită de recesiune.

În acest an, atmosfera este atât de diferită. Vietnamul a primit președintele ASEAN în 2020, neputând face prea mult. Program-un program care a fost atât de îngrijit și vechi pregătit, forțat să nu funcționeze optim, tot din cauza pandemiei. Chiar și așa, ASEAN este într-adevăr fix, fix, coordonează și rămâne o organizație importantă. Și această nevoie de a zvonește în mod constant și difahamkan în special tinerilor, importanța ASEAN, și oportunitățile care sunt deschise datorită prezenței ASEAN.

Indonezia este, de asemenea, încă vede importanța ASEAN, și ASEAN vede, de asemenea, Indonezia ca „lider” al organizației, deși președintele său este deținut de alte națiuni, la rândul său. În opinia mea, Indonezia este deja suficient de bună pentru a-și juca rolul de „lider de facto al” ASEAN continuă să fie un echilibru între diferitele interese ale fiecărui stat membru. Cu căldură principal relația cele două superputeri, Statele Unite și China, Indonezia este, de asemenea, a reușit să se pună în fântână, fără a fi nevoie să arate o prejudecată la una dintre părți, așa cum efectuate de către membrii ASEAN și alte.

Această pandemie a devenit, de asemenea, un catalizator pentru o nouă politică-politici protecționiste în multe țări. Ca o organizație care susține „coeziunea și capacitatea de reacție” ASEAN trebuie să consolideze partea din spate a acestei poziții și să fie un exemplu de modul în care ar trebui să fie relația dintre stat a fost construit.

În cele din urmă, ASEAN trebuie să continue să se adapteze cu dezvoltarea lumii în diverse domenii, precum și rămășițele unei organizații mari, care este relevant pentru tineri, succesorul Asia de Sud-Est viitor. Inovație-inovație care permite copiilor tineri ASEAN este capabil să contribuie, direct sau indirect, va face în organizație nu numai important pentru copii care tineri, dar, de asemenea, poate fi o lumină de ghidare pentru ei să înțeleagă provocările globale, de la sărăcie, inegalitatea veniturilor, la schimbările climatice și încălzirea globală.

zin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *